Zen Sangha ‘s-Hertogenbosch

Foto: Petra Kooij

 

Als je een pagina hebt op Facebook en je plaatst er een poos niets op, krijg je het idee dat je helemaal niets doet. Vrijwel elke dag krijg je meldingen dat je al een tijd, en op een zeker moment wordt dat een hele poos, niets meer van je hebt laten horen. En ja,dat is ook zo.

Dat wil echter niet zeggen dat we al die tijd stil gezeten hebben.

Yvette heeft haar opleiding Reiki-practitioner afgerond en is nu in het proces de officiële registratie hiervoor aan te vragen. Meer nieuws hierover volgt zodra de registratie rond is.

Ik heb afgelopen zomer tijdens een retraite bij Zen Sangha Gent gesproken met Frank De Waele Roshi, zenleraar van zowel Yvette als van mij, over de mogelijkheid om een lokale Zen Sangha groep te starten in ‘s-Hertogenbosch. 

Ik ben op zoek gegaan naar een geschikte locatie, en heb die gevonden in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ‘s-Hertogenbosch. Hier zijn we natuurlijk zeer content mee. 

De geestelijke verzorgers in het ziekenhuis zijn enthousiast en we mogen gebruik maken van alle faciliteiten, waarvoor onze hartelijke dank. Iedereen is welkom op elke bijeenkomst, patiënten, medewerkers van het ziekenhuis,  bezoek, maar ook iedereen van buiten het ziekenhuis. We beginnen met de basis zen-oefeningen Zazen (zitmeditatie), Kinhin (loopmeditatie) en Gasho (buiging, begroeting), waarna we ons repertoire langzamerhand uitbreiden, hoe en wat laten we te zijner tijd weten.. 

Wij vragen een vrijwillige bijdrage van de deelnemers op basis van Dana, vrijgevigheid, om de kosten te dekken voor de aanschaf van wierook, kaarsen, bloemen, enzovoort. We suggereren een bedrag tussen de twee en vijf euro.

De eerste bijeenkomst van de lokale groep Zen Sangha ‘s-Hertogenbosch gaat plaatsvinden op 05-12-2019 van 19.30u tot 21.30u. Daarna wekelijks elke donderdag op dezelfde tijd. Tweede Kerstdag nemen we echter een vrije dag.

Zeer belangrijk om te weten is dat Frank De Waele Roshi op 09-01-2020 op bezoek komt bij Zen Sangha ‘s-Hertogenbosch.

Van nu af aan komen we dus regelmatig met een nieuw bericht op Facebook en op de site Zen-Heelmakers.nl. Hier komt ook het programma op te staan.

We hopen van harte u te zien bij de bijeenkomsten van Zen Sangha ‘s-Hertogenbosch in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, aan de Henri Dunantstraat 1.

Ervaring met meditatie is niet nodig om mee te doen, uitleg wordt gegeven.

Ed

 

Posted in Zen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *