Over Ed

Mijn naam is Ed van Hoesel uit ‘s-Hertogenbosch. In het dagelijkse leven werk ik als verpleegkundige op een gesloten psychiatrische afdeling. Ik doe aan zen-beoefening, mijn zen-leraar is Frank DeWaele Roshi uit Gent, België.

Tot aan het begin van deze eeuw leed ik een leven dat in het teken stond van geld verdienen en alles wat daarmee samenhangt. Blij, over gelukkig wil ik het niet eens hebben, werd ik er niet van. Het ging tegen mijn natuur in en ik ontwikkelde verschillende gezondheidsklachten.

De ommezwaai kwam in 2001, ik werd leerling-verzorgende, later verpleegkundige. Mediteren deed ik al in een andere vorm, met allemaal blije mensen , ik vroeg me af of ze dat ook wel daadwerkelijk waren.

Toen kwam ik in aanraking met zen-meditatie en leerde ik dat je best boos enzo mag zijn. Na een aantal jaren bij Nederlandse organisaties aangesloten te zijn geweest, ben ik overgestapt naar Zen Sangha Gent van Frank De Waele Roshi. Hier verdiept zich mijn zen-praktijk en leer mezelf steeds beter kennen. Ja, daar word ik rustig van en meer ontspannen. Als dat voor mij zo werkt is dat waarschijnlijk ook zo voor anderen.

Afgelopen zomer hebben Frank en ik gepraat over het starten van een Zen Sangha groep in Den Bosch. Ik moest dus een locatie vinden in Den Bosch geschikt voor meditatie voor zo laag mogelijke kosten. Die heb ik gevonden in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het is vreugdevol, het is spannend, van alles tegelijk.