Over Yvette

Mijn naam is Yvette Peters en ben woonachtig in ‘s-Hertogenbosch. Mijn oorspronkelijke opleiding is MTS voor Mode en Kleding en heb zo’n 25 jaar in de kledingindustrie gewerkt als Cad Cam patronenmaker.
Een aantal jaren geleden begon ik mij serieus af te vragen of ik het werk wat ik deed eigenlijk wel leuk vond het, kostte me namelijk meer energie dan dat het me energie opleverde. Ik had me erg lang weten te motiveren vanuit de ratio (sneller, meer, beter, geld etc. etc.) en daardoor onderdrukte ik mijn gevoel.

In maart 2015 heb ik besloten dat ik het anders wilde en ben ik gestart met een nieuw, langzaam, spannend en moeizaam, maar o zo de moeite waard pad. Ik ben begonnen met Zen waar je via meditatie aan zelfonderzoek doet. Dit is zeker niet gemakkelijk maar voor mij was dit de enige manier om uit mijn patronen en gedachten te komen……de stilte opzoeken.
Met regelmatig mezelf kritisch af te vragen waarom ik dit wil doen en met regelmatig weerstand tegen het mediteren blijft dit voor mij een goede basis om vanuit te leven.

Sinds 2018 ben ik Zen student (Shoken) van Frank De Waele Roshi, spiritueel leider van de Zen Sangha in Gent. Op 12 juli 2020 heb ik Jukai gedaan, middels deze ceremonie heb ik de16 Boeddhistische geloften mogen ontvangen van Frank De Waele Roshi en heb ik de Dharmanaam “Boeddhaparel” ontvangen.

Door steeds meer bij jezelf te durven komen ga je ook meer vertrouwen op je gevoel. Zo ben ik met Reiki in aanraking gekomen. Mijn eerste behandeling ben ik vol overgave en zonder te weten wat het precies inhield ingegaan. Het was verbazingwekkend wat er allemaal gebeurde tijdens de behandeling maar ook nog in de weken erna. Uiteindelijk voelde ik dat ik Reiki wilde geven aan mezelf maar ook graag aan andere mensen. Ik ben ingewijd in Reiki 1 en Reiki 2 door Arianne Groeneveld (ingewijd door Phyllis Lei Furomoto), geregistreerd Reiki Master bij de Reiki-Ryoho foundation. Deze foundation heeft begin jaren 90 de traditionele Usui Shiki Ryoho van Mikao Usui veiliggesteld met behulp van de 3e Grandmaster, Phyllis Lei Furumoto kleindochter van de 2e Grandmaster, Hawayo Takata.

November 2019 heb ik de opleiding Reiki Practioner aan het Nederlof Centrum te Amsterdam met succes afgerond en ben ik aangesloten en geregistreerd als Reiki Practioner bij de Reiki Ryoho Foundation. Ook ben ik aangesloten bij Klachtenportaal Zorg

In het jaar 2020 ben ik gestart met de HBO VoetreflexPlus opleiding bij Total Health Academy
Ik ben zeer geïnteresseerd in Natuurgeneeskunde, aangezien hier voor een holistische benadering wordt gekozen, lichaam en geest zijn namelijk een geheel. Deze opleiding bied de mogelijkheid om zowel de Westerse als ook de Chinese Geneeskunde te bestuderen. Ik start ook gelijk met behandelen via voetreflexPlus massages, klik hier voor meer informatie, hoe meer “vlieguren” hoe beter:-)