Over Yvette

Mijn naam is Yvette Peters en ben woonachtig in ‘s-Hertogenbosch. Mijn oorspronkelijke opleiding is MTS voor Mode en Kleding en heb zo’n 25 jaar in de kledingindustrie gewerkt als Cad Cam patronenmaker.
Een aantal jaren geleden begon ik mij serieus af te vragen of ik het werk wat ik deed eigenlijk wel leuk vond het, kostte me namelijk meer energie dan dat het me energie opleverde. Ik had me erg lang weten te motiveren vanuit de ratio (sneller, meer, beter, geld etc. etc.) en daardoor onderdrukte ik mijn gevoel.

In maart 2015 heb ik besloten dat ik het anders wilde en ben ik gestart met een nieuw, langzaam, spannend en moeizaam, maar o zo de moeite waard pad. Ik ben begonnen met Zen waar je via meditatie aan zelfonderzoek doet. Dit is zeker niet gemakkelijk maar voor mij was dit de enige manier om uit mijn patronen en gedachten te komen……de stilte opzoeken.
Met regelmatig mezelf kritisch af te vragen waarom ik dit wil doen en met regelmatig weerstand tegen het mediteren blijft dit voor mij een goede basis om vanuit te leven.

Sinds 2018 ben ik Zen student (Shoken) van Frank de Waele Roshi, spiritueel leider van de Zen Sangha in Gent. Door steeds meer bij jezelf te durven komen ga je ook meer vertrouwen op je gevoel. Zo ben ik met Reiki in aanraking gekomen. Mijn eerste behandeling ben ik vol overgave en zonder te weten wat het precies inhield ingegaan. Het was verbazingwekkend wat er allemaal gebeurde tijdens de behandeling maar ook nog in de weken erna. Uiteindelijk voelde ik dat ik Reiki wilde geven aan mezelf maar ook graag aan andere mensen. Ik ben ingewijd in Reiki 1 en Reiki 2 door Arianne Groeneveld (ingewijd door Phyllis Lei Furomoto), geregistreerd Reiki Master bij de Reiki-Ryoho foundation. Deze foundation heeft begin jaren 90 de traditionele Usui Shiki Ryoho van Mikao Usui veiliggesteld met behulp van de 3e Grandmaster, Phyllis Lei Furumoto kleindochter van de 2e Grandmaster, Hawayo Takata.

Dit jaar heb ik de opleiding Reiki Practioner aan het Nederlof Centrum te Amsterdam met succes afgerond en ben ik aangesloten en geregistreerd als Reiki Practioner bij de Reiki Ryoho Foundation. Ook ben ik aangesloten bij Klachtenportaal Zorg