Reiki behandeling

Samenhang van het menselijk organisme

De mens is niet te scheiden in aparte onderdelen die onafhankelijk van elkaar hun werk zouden doen, goed of minder goed. Net zoals lichaam en geest onscheidbaar zijn omdat ze wederzijds afhankelijk zijn, zijn ook al onze organen en feitelijk alle lichaamscellen van elkaar afhankelijk. Als er in een deel van je lichaam een verstoring optreedt (‘last’ van iets hebben), is het een kwestie van tijd voor deze verstoring invloed heeft op andere delen van je lichaam en geest.

Lichamelijke klachten

Bij hoofdpijn is het vaak aanlokkelijk om veel aandacht aan het hoofd te besteden. Maar de oorzaak ligt bijna altijd ergens anders, vaak in het maag-darmgebied. Als de voeding of de spijsvertering te wensen overlaat, leidt dat vaak tot irritatie van de maagwand, waardoor de spijsvertering minder goed functioneert en daarmee de opname van de benodigde voedingsstoffen achteruitgaat. Wat volgt is overbelasting van de nieren en de lever en meer opname van gifstoffen. Doordat urinezuur kristallen en andere afvalstoffen in te hoge mate in het lichaam achterblijven, volgen aandoeningen van de gewrichten en de spieraanhechtingen en raken de lymfeklieren overbelast. Door een verstoring van de spijsvertering treedt ook vermoeidheid op. Deze wordt vaak tegengegaan met koffie of andere opwekkende middelen. Hierdoor neemt de productie van adrenaline toe worden vervolgens ook de bijnieren overbelast. Daardoor raakt het middenrif steeds meer aangespannen, waardoor de spijsvertering nog meer in het gedrang komt. Dit alles zorgt er ook weer voor dat je steeds slechter slaapt.
Dit voorbeeld is een aanwijsbare lichamelijke klacht en zoals je kunt lezen is er meer nodig dan alleen het hoofd te behandelen, namelijk het hele lichaam.

Zen, reiki, meditatie

Emotionele en spirituele groei

Emotionele en spirituele groei verlopen in fasen en je kunt in dat opzicht ook altijd verder groeien, waar je ook staat en hoever je ook bent als geestelijk wezen. Hierdoor stimuleert de gehele behandeling je totale wezen. Elke keer dat je een totale behandeling krijgt, brengt dit je totale wezen in een grotere staat van balans. Daardoor functioneer je op fysiek gebied beter, zodat ziektekiemen minder vat op je hebben en sluimerende aandoeningen en opeenhopingen verdwijnen en je energieveld de dynamiek terugkrijgt die het zo nodig heeft. Zo ben je nog beter dan voorheen in staat voedende relaties aan te gaan met je omgeving en kun je het leven opener en met een groter hart tegemoet te treden.

Beginverergering

Er kan door Reiki een beginverergering oftewel geneescrisis optreden, dat wil zeggen dat er een tijdelijke verergering van de symptomen plaatsvindt. Dit is maar tijdelijk, en luidt vrijwel altijd verbetering/genezing in. Zo ook het tijdelijk terugkomen van ogenschijnlijk al verdwenen oude klachten kan deel uitmaken van het geneesproces. Dit is in alle natuurlijke geneeswijzen een bekend verschijnsel.

Het is zinvol om toch dan te blijven behandelen, zodat je er het snelste doorheen komt. Vertrouw op de wijsheid van het lichaam en haar geneesproces! Het is belangrijk om tijdens de geneescrisis veel water te drinken om het ontgiftingsproces te ondersteunen, daarnaast is veel rusten, gezonde lichte voeding en voldoende beweging met frisse lucht nodig.

Hoe vaak behandelen?

Dit is vooraf niet goed aan te geven, je kunt er voor kiezen wanneer het in je agenda past en je financiële situatie laat het toe om te beginnen met een viertal volledige behandelingen. Het kan een keer per week verspreid over 4 weken of twee keer per week verspreid over twee weken of zelfs een viertal behandelingen binnen een week. Na deze vier behandeling is het tijd voor reflectie, hoe gaat het met je, wat voel je? Van daaruit voel je aan of je behoefte hebt aan meer behandelingen of dat het goed is voor je zoals het nu is.
Dit alles is zeker geen must, een enkele behandeling brengt ook je energie weer in een flow. Je kunt ook zelf aan voelen wanneer je weer toe bent aan een volgende behandeling. Alles is goed!

Volledige tafelbehandeling

Een volledige behandeling is een behandeling die op een massagetafel gegeven wordt. De behandeling kent een viertal hoofdposities, en een aantal posities aan de voor- en achterzijde waarbij de handen zonder druk op het lichaam rusten.
Reiki-energie stroomt door kleding, verband en gips heen, je kunt daarom je kleding gewoon aanhouden. Het is raadzaam om gemakkelijk zittende kleding aan te trekken. De totale behandeling zelf duurt 60 minuten, houdt er rekening mee dat je voor en na de behandeling niet al teveel “stressvolle” activiteiten plant. Verder is het nodig om veel water of kruidenthee te drinken na de behandeling om de afvalstoffen die vrij komen door de Reiki energie af te voeren.

Stoelbehandeling

Is het echt niet mogelijk om op je rug en/of buik te liggen en wil je toch graag Reiki ontvangen, dan bestaat de mogelijkheid om op een stoel behandeld te worden. Deze behandeling duurt minder lang als de volledige tafelbehandeling namelijk ongeveer 30 minuten. Deze behandeling wordt ook wel de ‘Reiki snelbehandeling’ genoemd.

Afstandbehandeling

Alhoewel het ten zeerste aan te raden is om naar de praktijk te komen voor een volledige behandeling, is het ook mogelijk om op afstand behandeld te worden. We spreken een tijd af en de duur van de behandeling. Op dat tijdstip ga je zitten of liggen net waar je op dat moment zin in hebt. Verwen jezelf met een rustgevend muziekje of zoek de stilte op. Na afloop neem je telefonisch contact met me op en bespreken we de ervaring die je hebt beleeft.
Wanneer kies je voor deze manier van behandelen?
Bij ziekte of vakantie kan de volledige behandeling tijdelijk worden vervangen voor een afstandbehandeling.
Als ondersteuning, soms is het raadzaam en nuttig om tussen de gewone behandelingen door op afstand met reiki te behandelen.

Zen, reiki, meditatie

De effecten van één of meer Reiki behandelingen:

  • Stimuleert en activeert de levensenergie.
  • Heeft een kalmerende en harmoniserende werking.
  • Verlicht lichamelijke en/of emotionele klachten.
  • Heft blokkades op of vermindert deze.
  • Werkt ondersteunend bij therapie of medicijngebruik.
  • Biedt de gelegenheid om eens wat tijd en aandacht voor jezelf te nemen.

Toepassingen

Reiki is een methode van helen en van het vinden van je energiebalans die werkt op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Het brengt op een natuurlijke manier een proces van heling op gang. De energie gaat naar die plek en naar dat niveau waar het op dat moment het meest nodig is.

Een paar voorbeelden waar Reiki goed bij helpt:
• innerlijke rust door diepe ontspanning
• vergroten van vitaliteit en weerstand
• bestrijden/verlichten van (emotionele) pijn
• wegnemen/verminderen van stress en onrust
• slaapproblemen
• verwerken van verlies
• vinden van oorzaken en niet alleen symptomen van klachten
• aanscherpen van intuïtie en verdiepen van gevoelsleven
• meer inzicht krijgen in eigen functioneren en zijn
• meer zelfvertrouwen en zelfinzicht
• bevorderen van innerlijke groei en evenwicht
• oude patronen doorbreken/herstellen
• is een goede aanvulling op de reguliere gezondheidszorg*

 

*met de nadruk op aanvulling en niet in plaats van, bij ernstige kwalen moet er altijd contact op worden genomen met de huisarts.